Varje gång jag undersöker ett nytt territorium inom mat och dryckeskultur så gillar jag att skapa saker på helt egen hand. Först lär jag mig grunderna och klassikerna, men sedan finns det först ett sug för att skapa men även för något som inte finns ännu.

Idag tänkte jag skriva om cocktailen jag publicerade på min Instagram i lördags. Det är en cocktail som påminner en Daiquiri, men för att vara mer korrekt en Rum Sour… Sour betyder att punschen i sig innehåller citron som syra.

Däremot så blir det ju inte en Rum Sour då jag både har Aperol och hemmagjord Cascarasirap som absolut inte tillhör en sån cocktail. Cascara är skalet på kaffebäret som går att använda som te, det smaker som nypon och torkad tranbär skulle jag säga. För att avsluta cocktailen så strör jag över lite torkad blåklint och helt ärligt ser den helt magisk ut. Jag har inte kommit på ett namn på den än, men det är en Kaffenytt Orginal så att säga! Mer input så kan ni dma på facebook, Instagram eller kommentera här under!

 

https://www.instagram.com/p/CDEkyeGAOHB/