I samarbete med Advokatfirman Libre

 

Jag har de senaste dagarna tittat på en Dansk Tv serie som finns på SVT Play som heter Vargen Kommer. Det handlar om en 14 årig tjej som heter Holly, hon har i sitt skolarbete skrivit en uppsats där hon anklagar en förälder för misshandel. Inte för att snöa in mig alldeles för mycket in på en Tv Serie, men detta gav mig en del frågor för vad som faktiskt händer om sånt här uppstår. Vad händer liksom vid brottmål som offer eller misstänkt? Hur bemöter man något så känsligt som en vårdnadstvist i familjerätt? Detta är saker som tar på krafterna och du behöver troligen någon vid din sida unde rhela processen.

Jag har ingen aning om hur man går tillväga som utsatt barn eller den andra föräldern. Detta handlar ju om vård av barn så vid bevis misstänker jag att det är fängelse som gäller. Men hur är det när detta faktiskt inte är situationen.

Det finns en tvist, ingen misshandel och två styckna i ett partnerskap vill separera, vad sker om de är sambo? Vad sker om de är gifta? och framförallt vad sker om ett barn är med i bilden? Då är det ju troligen en en situation med där Advokat vårdnadstvist sker.

 

Oavsett vilken situation man befinner sig i, och att denna situation kräver juridisk hjälp så är ju det viktigaste att den som representerar dig har dig i åtanke samt att den personen (och eventuellt den personens team) har situationen i åtane. Du vill ju inte gå in i ett rum som är hostilt från början, oavsett hur illa det är mellan två parter, det absolut bästa är att det är neutralt så att alla parter kan lämna detta bakom sig och gå vidare med sina liv. Särskilt om det finns ett barn ni delar med varandra, för då har ni den relationen kvar livet ut ju.