I samarbete med Mjällbusters

 

Inte nog med att mina två katter har ljus päls och alla mina mörka kläder får vitt fluff på sig så är det lite krånligt vid vintertid att hålla hårbotten fräsch. Jag kan köra hur mycket jag vill med en roller för kläder eller en klädborste, men mjäll kan ändå dyka upp på vintern liksom.

I ärlighetens namn har jag mer eller mindre slutat med mörka kläder på grund av katterna och att man kan få en mer torr hårbotten på höst och vinter. För mig så påverkas jag i alla fall av höst och vintertid, men vad det beror på är nog med störst sannolikhet befinner oss i ett nordiskt klimat.

Att jag får mjäll kan vara lite underligt då jag faktiskt aldrig använder hårprodukter inom styling kategorin, jag kör oftast en knut då jag har rätt långt mörkt hår. Så det är lite trist när man ser vita partiklar i ett mörkt hår.

 

Så jag gick igenom lite om varför jag påverkas av just mjäll vid höst och vintertid. Det verkar som att i Sverige så har vi väldigt svårt att undvika mjäll i ett nordiskt klimat eftersom att det i regel är kallt, fuktigt och mörkt under dessa årstider. Vi använder mössor som minskar vår hårbotten att andas, utöver det så använder många utav oss noise cancelling headphones, eller ja brusreducerande hörlurar på Svenska. Dessa går ju över en stor del på huvudet och stryper hårbotten att andas, samt om du har en mössa under hörlurarna så blir det ännu mer tryck mot huvudet. Därmed har vi förlorat den tid vårat hår vanligtvis andas och får solen på sig, dessa grejer är ett recept för torr hud och eller svamp i hårbotten. Så det du ska ha är inte bara något med texten “Mjällschampo” utan ett mjällschampo som tydligt behandlar torr hårbotten och svamp i hårbotten, det är i alla fall så jag ska förbereda mig inför årets sista kvartal!