Med min hemsida kaffenytt.com och lillakaffenytt.se så har jag två bloggar som jag måste värna på bästa vis. Jag befinner mig även på diverse sociala medier och nu när @kaffenytt på Instagram kräver nya metoder så måste jag ju anpassa mig.

 

Vad jag menar med nya metoder så menar jag att det nya på Instagram är alltså att hålla sig aktuell via video, Instagram har alltid handlat om att ha ett snyggt foto, ha korrekt hashtags eller taggar och det är det. Men nu handlar det att hålla sig inom ramarna för korrekt algoritm och det är just video.

Det har ju ändrats en del i och med att tiktok gjort entré. Det är där småsnuttar eller ja, kortare videofilmer skapat sina krav för vad som är aktuellt, vad som är viralt och vad som kommer få dig att synas först och kanske störst.

Detta är ju för sociala medier, det är väldigt straight forward, men hur är det egentligen för hemsidor? Hur gör jag för den delen? Är jag ens aktuell med korrekt aktion i detta?

Helt ärligt så kan jag gräva hur mycket jag vill, men det allra lättaste är att göra som alla bör göra. Är du en seriöst person och vill nå fler människor, och synas på rätt sätt. Då menar jag att det mest aktuella och genuina ordet, nyckelordet kan vi kalla det. Det ordet skall förknippas med dig och eller ditt varumärke. Om detta nyckelord söks efter på google så skall du dyka upp högst upp inte sant? Det är förens då du har sökoptimerats. Du behöver inte synas i alla länder i hela världen när din business endast är aktuell i Sverige, och det är sånt här vi behöver hjälp med som kreatörer, vi behöver några att ta hand om oss. Så åter till de första raderna i detta stycke; det man bör göra är att anlita en seo byrå som sköter om detta, det är då du faktiskt skiner.