I samarbete med Mekster

 

Nu i Påsk åkte vi till Österlen där mina svärföräldrar har hus, trots ökade bensinpriser så är det tyvärr det enda sättet att ta med sig våra katter två på. De ska ju givetvis hänga med på semester med oss. I och med att våra katter tillhör raserna Ragdoll och Neva Masquerade (eller Sibirisk Skogskatt) så är de riktigt stora karlar, och tar varsitt säte med sin korg för transport. Detta gör att vårt utrymme för lagring är otroligt begränsat, trots att man har mycket plats på korgarna så kan vi givetvis inte ställa något på dem.

 

När vi väl fyllde bagageluckan så hade vi trots det, en massa saker kvar, katterna har ju mat de med och vi måste ju ta med vår utrusning för jobb på distans. Som tur är har vi vid en annan resa uppåt i landet löst detta problem, det gjorde vi först genom att googla fram hur man packar bäst, men det här hjälper ju inte om man inte kan stabla saker på varandra och det vill man ju inte göra med vissa saker som kan vara känsliga.

 

 

Så nästa alternativ är att hyra en större bil, men det känns ju också onödigt om man redan har en bil till förfogande så trots att det är billigare än nästa alternativ första och eller andra gången du ska på resa så är det nästa det bästa alternativet och en investering för alltid. Det hände ju när jag o tjejen googlade som sagt och då hittade vi enligt googles förslag att taxboxar är ett lätt och billigt alternativ för att utöka sitt utrymme för lagring. Genom att installera en taxbox på toppen av din bil så får man ju också planera lite vad som skall förvaras där i. För påskhelgens resa valde vi att placera saker som inte direkt behöver användas under resans gång, det tar ju dryga sex timmar att åka ned till Österlen, så välj ordentligt innan du placerar dem uppe i takboxen, det var i alla fall så vi tänkte.

 

 

Vi valde en lagom stor taxbox till vår bil, vi spenderade cirka 5 500 kr förra året plust frakt och produkten ligger däromkring i pris idag med. Självklart finns det billigare varumärken, men oftast spelar det inte så stor roll vilket varumärke man köper, utan priset regleras oftast av hur stor volym en taxbox kan ta, vilket är det vi mer eller mindre betalar för.