I samarbete med Boxicon

 

 

I min tidigare bostadsförening så var det snack om att få in fastighetsboxar eller behålla den tidigare varianten där brevbäraren får gå upp för alla våningar för att sedan gå ned igen.

Jag var givetvis en utav dem som röstade för ett byte, om jag bara tänker ur ett egoistiskt perspektiv så är det mycket bättre för mig att få större paket i min postbox än att den kommer till ett ombud.

 

 

Däremot om man tänker på andra inblandade så är postbox ett givet val. Det första man kommer att tänka på är ju att brevbärarna inte behöver gå upp för alla trappor, i och med att jag haft problem med ryggen så länge jag kan minnas så kan jag inte tänka mig att det är särskilt bra för deras kroppar att gå upp och ned. Vi sliter på våra kroppar alldeles för tidigt, men det där är ett samtalsämne för en annan dag. Jag minns också att när vi pratade på stämmor så nämndes det att många skulle uppskatta att inte få brev in direkt in i lägenheten. Vissa hade rädslor för att barn skulle busa och slänga in allt möjligt, andra syftade till inbrott. Givetvis är det inte saker som kanske kommer att hända, men om du mår bättre av att ha en dörr utan brevinkast, så är det givetvis en lättnad.

 

 

Boxicon är ett företag som riktat in sig i något som vi alla älskar, produkter som är miljövänliga, svensktillverkade och stilrena. Deras fastighetsboxar tillhör en företagsgrupp som håller sig i östra Småland, de är bekanta med plåt, plåtkonstruktioner och pulverlackering sen flera decennier tillbaka. Man gillar ju när en företagsgrupp har lång erfarenhet av ett gediget hantverk, sedan 50 talet så har de alltid producerat sina metallvaror med otroligt hög kvalitét och samtidigt med den minsta möjliga belastningen på miljön. Slå det!