Innan jag påbörjade denna Spritz-resa, så visste jag att Aperol Spritz inte var den ursprungliga Venetian Spritz, men jag ville starta med de drinkar jag kunde och hört talats om.

Nu när jag befinner mig på en plats där mer kända spritz är svåra att finna, förutom “french spritz”, så blir det att avsluta det hela med orginalet av de röda spritz som finns. Jag har läst i gamla cocktailtidningar, Wikipedia-sidor och till och med sett YouTubern @stevethebartender prata om originalspritzen och alla har samma slutsats – Aperitivon som används heter Select.

Det fanns givetvis inte i mitt lokala systembolag så jag fick beställa det direkt. Mitt första intryck var hur himla röd Select faktiskt var, nästan vinröd faktiskt. Jag fick väldigt blommiga dofter, men så fort jag jämförde den med Aperol så föredrog jag Aperol, den hade en betydligt fräschare doft och jag tänkte på sommaren direkt (troligen påverkad av nostalgi).

 

Select Spritz:

9cl Prosecco
6cl Select
3cl Sodavatten

Utförande:
Ha så mycket is som ditt vinglas kan ta, häll sedan upp Prosecco och sedan Select. Toppa det med sodavattnet och avsluta med en apelsinskiva som garnering.

Detta var bättre än vad jag förväntade mig faktiskt, visst är Aperolen mer fräsch och Campari mer bitter, men här får du lite av två världar. Givetvis är Select inte lika bitter eller fräsch, men den har en härlig sötma. För nästa inlägg kommer jag troligen att göra en egen variant, och troligen blir det en blandning av olika Aperitivo.