I samarbete med HPguiden

 

När jag gick i gymnasiet så höll jag en hyffsat stabil nivå för det program jag ville läsa vidare på i eftergymnasial nivå, men jag minns att det snackades om att kraven kunde höjas mot slutet av mitt tredje år på gymnasiet.

 

Det jag kände då var att, jag kan ju utöka mina chanser genom att ta högskoleprovet, det var över 10 år sedan och de hjälpmedel för högskoleprovet var inte riktigt belönande som de som finns idag. Vi fick sitta i biblioteket och dela gamla högskoleprov med varandra, det fungerade ju så klart, men det var inte riktigt användarvänligt som låt säga körkortsteoriprogram på datorn, där är det ju perfekt för att få svar direkt. Men sånt finns ju sen en lång tid tillbaka, men nu finns det även en kostnadsfri variant på hpguiden, och för den som vill utöka sina chanser ytterligare kan betala för en VIP-tjänst. Nu om jag vill ansöka till en ny kurs för att det finns ett sug efter ny kunskap så är jag nog på gränsen igen för att komma in, därför måste jag ta mitt högskoleprov på nytt exempelvis. Då kommer jag utan tvekan använda en datorbaserad tjänst, det är en no-brainer för mig.

 

När jag gick i gymnasiet så hade jag lite lättare än vad jag skulle ha idag dessutom, nu är mina allmänna kunskaper mycket kring ekonomi, kaffe, dryck och mat… Det går nog inte hem på högskoleprovet, så för att besegra högskoleprovet måste jag återminnas en hel del ju. Det är lite som är charmen med just det provet, trots om dina betyg inte håller så kan du träna och öva så pass mycket att du får ett extremt högt resultat som ger dig den chansen du inte gav i skolbänken för 12 år sedan (talar till mitt yngre jag hehe).

 

Så om du ska ta ett högskoleprov, försök inte att göra det på egen hand utan hjälpmedel när det finns ett kostnadsfritt med över 9000 övningsuppgifter, 300 uppgifter med förklaring, 100 videogenomgångar och har massa annat gott samt Sveriges största högskoleprovforum där du och  andra kan hjälpa varandra nå ett betydligt högre resutlat än vad du hade gjort själv.