I samarbete med Hjalmar & Company

 

Allt idag är faktiskt lite som rubriken säger “var först för att bli störst” stämmer idag, vi alla kreatörer eller företag är otroligt duktiga på vad vi gör, men om ingen känner till oss så känner ingen heller till hur duktiga vi egentligen är. Det är viktigt att vi framhäver våra talanger, och satsar hårt på att förbättras, men folk måste ju se det också!

 

 

Därför är det väldigt viktigt att hålla sig aktuell och ta till sig aktuella medel. Idag finns det ett begrepp som används väldigt ofta och det är “SEO” eller “Search Engine Optimizer”, översatt på svenska: “Sökmotorsoptimering“.

Utan att göra det för krånligt så betyder det att din hemsida blir så pass optimerad att den hamnar högre upp på Google (som är vår mest använda sökmotor). Då börjar man först med att finna nyckelord, ord som skall förknippas med just din hemsida, för mig skulle ju det vara ordet “kaffe”. Så tänk er hur många sidor av hemsidor du måste bläddre igenom innan du förhoppningsvis möter just min hemsida.

 

 

Med inhyrd sökmotoroptimering så tar de hand om den biten och vi kan lätt luta oss tillbaka och bara koncentrera oss på att göra det bästa jobbet vi kan göra, för det är det vi egentligen ska göra. Det är lite som att vara revisor åt sig själv istället för att låta den tiden (som går mycket fortare hos en profesionell) vara för just ditt profesionella yrke. Så ett exempel vore ju om du drejar som keramiker och ägnar 10 till 20 timmar per månad med bokföring eller försöker manuellt marknadsföra dig. dessa 10 till 20 timmar hade du kunnat göra många fler skålar exempelvis. Det är en bra sak att du ägnar dessa timmar till att göra fler koppar eller egentligen svenska kronor, då du ligger högre upp på Google så finns chansen att de extra sakerna du gjort också blir sålda. Precis just så är det!