Jag har många olika spritsorter hemma så jag tänkte att jag kunde skriva om några av dem då och då. Jag lägger ut så pass många cocktails så det här kan vara en möjlighet att förklara hur jag tycker att en slags spritsort fungerar tillsammans med andra ingredienser.

Idag tittar vi på en limited edition från @stockholmsbranneri, den här ginen gjorde de tillsammans med fantastiska @adamalbin_sthlm för att fira sommaren och deras plats “Ön”.

Jag vet att jag är lite sen till festen med ginen! Den är destillerad med färska lagerblad, timutpeppar och massor av jordgubbar och fläder.

Jag kommer givetvis att publicera denna gin i en drink eller två, en utav drinkarna måste ju vara en Gin & Tonic. Den är inte så skarp som jag trodde att den skulle vara, den har fortfarande typiska ginnoter men med många extra lager. Det första jag smakar är lagerblad, sedan timutpeppar och slutligen söta avslutningsnoter från jordgubbarna.

Det blev många kombinationer, men min favorit Gin & Tonic med denna gin var en vanlig tonic, (jag använde @ekobryggeriet), mycket is, 6 timut pepparkorn och 1 helt lagerblad. Det var enligt min mening den perfekta öriga och jordiga Gin & Tonic jag hittills testat!