Nobel kaffet Wendelins kaffe dvs kaffe online

Visste ni att det finns ett kaffe som serverats på Nobellbanketten i flera år? Det är inte många som gör det. Nu ska jag tala om för er mer om kaffe och vilken kaffesort de serverar. Det är dessutom  Johan och Nyströms Sumatra Gayo. Varför serverar man just detta kaffe tänker ni? Jo anledningen är dessutom mycket enkel. Den sticker inte åt något håll, den är som ett vanligt kaffe, fast bättre kvalité.

En annan rolig detalj är att detta var en utav mina första inlägg som faktiskt fick hög spridning tack vare att rosteriet delade mitt inlägg. Fint minne!

Nobel Kaffekopp
kaffe online

nobel kaffe utsökt kaffe online

Utvalt utdrag från webben

Den fina kaffekoppen med tillhörande fat från Nobel serien är designad av Karin Björquist för Rörstrand. Koppen är tillverkad i fint benporslin och har en elegant svensk design. Nobelserien användes för första gången på Nobelprisets 90-års jubileum 1991 och består av flera vackra delar.

Johan & Nystrom – Sumatra Gayo

Nobelpriset är årliga internationella utmärkelser, som av tre svenska och en norsk institution tilldelas personer som “gjort mänskligheten den största nytta” inom fysik, kemi, fysiologi eller medicin, litteratur och fredsarbete.

Kaffe är ett frö/böna som växer från kaffebusken och så kallas även den dryck som tillverkas av dessa frön/bönor. Kaffebusken kommer ursprungligen från subtropiska Afrika och har därifrån exporterats till andra delar av världen

Som du kanske känner till så startades Kafferosteriet Koppar efter att vi var på semester i Costa Rica. Innan dess, så hade vi – precis som alla andra – druckit det kaffe som erbjudits oss och vi hade till och med en Nespressomaskin (!) hemma. Men där, strax utanför Turrialba, öppnade sig en helt ny värld när vi för första gången drack en helt nyrostad kopp kaffe. Att förmedla våra känslor i skrift är kanske inte det allra lättaste alla gånger och därför tar vi här det visuella till vår hjälp.

Denna film visar bryggningen av två olika kaffen. Kaffet till vänster är KOPPAR:s egna och helt färskrostat (48 timmar). Det till höger köpte vi i vår matbutik strax innan bryggning. Inget fuffens någonstans, men det bör tilläggas att vi använt oss av hela kaffebönor som vi malt precis innan rostning. Genom att skjuta upp detta sista steg i processen så nära inpå bryggningen så kommer man åt “det där lilla extra”.