I samarbete med Trafiko

 

Än idag så ser vi faktumet att ta körkort som ett viktigt steg i livet, det finns ju en del stora milstolpar vi vill uppnå i livet och att ta körkortet är precis ett sådant. Jag minns hur det var när jag började cykla utan stödhjul och hur mycket större världen blev så fort jag kunde cykla på egen hand. Lite så är det faktiskt när man tar körkort, man får en frihet som ger oss chansen att träffa vänner som bor lite längre bort och lite oftare än vad vi kunnat göra tidigare.

 

 

Någonting som jag ångrar är att jag inte tog chansen att övningköra med en familjemedlem, det enda som hade krävts hade varit en handledarkurs på 3 timmar för oss två och då hade jag kunnat köra och träna på vissa saker efter ett par lektioner så  att jag förstått grunden. Att övningköra hemma hade varit mycket billigare för mig i slutändan, samt att det hade varit ett perfekt komplement på de saker jag haft problem med.

Utöver körningen i sig finns det vå andra steg för att ta körkortet, det lättaste enligt mig är att klara av körkortsteorin, det är inte för att jag på något vis ser studerande som någonting enkelt utan det är alla de hjälpmedel som finns från företag som tillgodoser oss med körkortsfrågor, e-böcker och ljudböcker. Så från att bara ha en bok till att ha otroligt grymma komplement som försäkrar oss att få den absolut bästa förutsättningen för att klara av körkortet.

 

 

Slutligen kommer vi kanske till det roligaste och ett moment som är viktigare än vad många tror, det är vad många kallar för “halkan” eller “risktvåan“, där vi kör på en väldigt halkig körbana. Jag hade faktiskt lyckan att köra ihop med en klasskamrat som helt slumpmässigt visade sig också ta halkan samtidigt som mig. Även om vi hade extremt kul så var det lärorikt att få kroppen att förstå hur halka kan få bilen förvrängas och slängas åt olika håll och hur vi bäst kan göra för att motverka det. Det blir som ett inövat muskelminne och ger säkra bilfärdar för framtiden!