Däckbyte!

I samarbete med Alvén Ingvarsson

Snart är det dags för däckbyte och på mitt däckhotell fick jag veta att det var dags för att byta vinterdäck på djupet inte är tillräckligt djupt längre. Så då fick jag leta efter vinterdäck som faktiskt passade mig, först och främst vill jag ha vinterdäck som har lång hållbarhet. Genom att läsa igenom så finns det ett gäng olika varianter, de kan vara lite mjukare och de kan vara lite hårdare, jag såg däck som har lång hållbarhet men är rätt hårda vilket skapar mer ljud än vad jag önskar. Så genom att gå igenom en hemsidans sortiment (ex. Alvén Ingvarsson) så kan ni se prisskillnad, storlek, helt enkelt alla detaljer som gör det lätt för dig att hitta just rätt vinterdäck för dig.

Någonting som också är viktigt är att när du funnit en hemsida där du söker nytt vinterdäck så är det viktigt att du kan bekräfta din bilmodell så att de nya däcken har de dimensioner som din bil efterfrågar.

När jag valde vinterdäck så valde jag att välja vinterdäck med dubb till, anledningen är att vi som använder bilen i hemmet är alla vana vid just dubbdäck. Detta är en väldigt viktig detalj då det blir en annan vana vid friktionsdäck  (kallas också för dubbfria däck). Säkerheten för dig är ju viktigast och så kände vi i hemmet då vi alla är vana vid just det, detta betyder inte att friktionsdäck är dåliga på något vis utan att i och med att vi inte använder bilen så ofta under vintern så är det skönt att vi har allt som det ska. En detalj många inte känner till är att dubbdäck inte är tillåtet överallt, låt säga att du åker till Tyskland ofta, då måste du ha dubbfria däck helt enkelt. Så ta en lång funderare innan du tar besluten inför vinterdäck och kolla gärna med en expert som kanske kan få dig att se vilken däck som är bäst att ta för dig!

 

 

 

 

Leave a Reply

Till startsidan