Jag var uttråkad häromdagen och ville testa kapaciteten av min blender från @philipshomelivingsverige, givetvis klarar den av allting en blender ska klara av, men jag ville testa att göra en carbonarasås med den. För att ha så höga förutsättningar som möjligt så var jag tvungen ha att köpa guanciale, och det är rätt svårt att få tag på det i Örebro, men som tur är finns det en italiensk restaurang som faktiskt säljer en del produkter och guanciale är en utav dem. Så ett stort tack till @restaurangamici.

Det enda du behöver göra är att blanda din vanliga ratio av ägg, parmeggiano reggiano/pecorino, salt, svartpeppar och pastavatten till din sås. Jag tempade såsen med lite pastavatten i taget så att det inte skar sig, sen hällde jag i allt i blendern. På med blendern och häll i lite sås i taget tillsammans med lite utav fettet från guancialen jag stekte på tidigare för att skapa en emulsion.

Det fungerade utmärkt, dock är väl disken kanske lite onödig, med tanke på att du lätt kan göra det i en stekpanna som kylts ned något eller i vattenbad. Men ett roligt experiment.

För övrigt: maskinen jag använde heter Philips Flip&Juice 7000- series.

 

#kaffenytt #carbonara #guanciale #blender