Förra sommaren hade jag möjligheten att utforska olika typer av Spritz-cocktails, alla med den klassiska röda aperitivon. Italicus sticker dock ut från andra alternativ som Campari eller Aperol. Den har en unik karaktär, är sötare och mindre besk enligt min åsikt, med en härligt förtrollande bergamottsmak.

Idag beslutade jag mig för att gå vidare och uppleva Italicus Spritz utan den vanliga isfyllda glaset, nyfiken på att observera effekterna av en annan temperatur på drycken.

Här är receptet:

Italicus Spritz:

3 cl Italicus 6 cl Prosecco 3 cl Soda vatten

Instruktioner:

Häll först i Prosecco, sedan Italicus. Toppa av med sodavatten.

Frånvaron av is gav en möjlighet för drycken att starta vid en mindre kall temperatur. Smakerna utvecklades gradvis och erbjöd en mer nyanserad och fängslande upplevelse. Dock, efter att ha provat båda varianterna, måste jag erkänna att jag föredrar Italicus Spritz med is. Tillsatsen av is förstärker fräschheten i drycken och gör att den kan utvecklas över tid när den når samma temperatur som i isfria versionen. Med is får du den fullständiga upplevelsen som cocktailen har att erbjuda.

Njut av Italicus Spritz, där de citrusiga smakerna från bergamott i Italicus finner en härlig balans med det friska och bubbliga sodavattnet och Prosecco. Det är verkligen en uppfriskande och citrusbetonad dryck som kommer att glädja dina smaklökar. Skål för den förtrollande världen av Italicus Spritz!