En utav de mest påfrestastande sakerna du kan gå igenom är ju en flytt, det är liksom något som vi har lärt oss och det sitter in i benmärgen. Personligen så har det alltid varit jobbigt, men det enda som faktiskt kan underlätta detta är när jag anlitat folk som tar hand om detta. När professionellt folk gör det de är rentav proffs på så går det fort, inga skador och de har gjort detta så pass många gånger att det rentav också sparar en massa tid!

 

Varje gång jag anlitat en flyttfirma så har jag önskat att de även demonterar och monterar alla möbler på nytt, det har varit så himla bra när jag valt det. Jag flyttade ca 2 kilometer bort bara, men hela flytten var klar på ca 2 timmar, då ingår demontering och montering av alla möbler, hur sjukt är inte det? Samt att kostnaden är avdragsgill via RUT-avdrag.

 

Nu när nästa flytt är inom snar framtid så vet jag precis vad jag ska göra, men om du inte känner till det så kan du kolla upp det innan. Jag tog bilen raka vägen till flyttfirman jag valt, vi bokade datum och han frågade på ett ungefär hur många flyttlådor jag behövde, detta var för övrigt min första flytt med flyttfirma. Jag sa något dumt som 10 st, då sa han, du lär ha minst 25! Och 25 blev det. Med flyttlådorna i högsta hugg mot bilen så insåg jag att min bil är för liten, då vinkade han tillbaka mig o sa; “Om det är okej för dig, så kan vi lämna flyttlådorna hem till dig innan arbetsdagens slut.”. Vilket var ett givet JA! från min sida och så blev det! Vilken sjukt bra service va?

 

Som ni säkert vet så arbetar jag som revisor eller mer korrekt som redovisningskonsult, och då har jag en massa vägghyllor för utrymme till arkivpärmar. Jag är ju väldigt old school och jobbar mycket med papper, givetvis är mycket digitalt, men vissa kunder vill ändå känna sig trygga och ha saker och ting i fysisk form. När jag väl började tänka på flytt så tänkte jag också på:

Vem hjälper mig med flytt till annat kontor?

Exempelvis kan du vid en enkel googling på “flytt av kontor i Stockholm” finna flera länkar på diverse flyttföretag lokaliserat i Stockholm. Ett sådant företag är då flyttbolaget Excellent Moving, vid närmare koll så har de inte bara flyttfirma av kontor, men de har även flytt av bohag, men även flyttstädning eller så som jag skrev ovan Bemanning, och då gäller det montörer som fixar demontering av möbler och även montering (detta är kanon!). Men även andra viktiga tjänster som tunghantering och återvinning, för vid flytt passar vi människor på att bli av med en del gammalt och varför inte låta ett företag lämna in det på återvinning när de har stora bilar och anställda som har en rygg som tål tyngder som kanske inte min gör hehe. Just flyttstäd är också något jag vill påpeka på är amazing, om hyresägaren skulle klaga så går samtalet direkt till flyttfirman och du kan enkelt luta dig tillbaka och njuta av att inte lösa varje liten detalj som flyttfirman istället gör åt dig.