Nya rum och nytt ljus

I samarbete med Lampoan.se

Vi har använt provisoriska lampor nu ett tag sedan vi flyttat till nya lägenheten, i samband med köp av nya möbler så har vi fått ett lite bättre hum om hur stilen i rummet kommer att vara. För oss i hemmet är det väldigt viktigt att taklampan både är funktionell men även snygg och passar i stilen i rummet, har man låt säga industriell design i hemmet så bör ju taklampan ha samma typ av design.

Vi har ofta fastnat för taklampor som kanske inte ger det bästa ljuset då det har en snygg ihålig design, som visar själva glödlampan. Det som händer då är att det kan sticka i ögonen, men vi har en varmare färg i lampan då. Till exempel glödlampor du själv kan ändra färg på och använda dimmern via mobilen. Belysningen är inte den bästa då från taklampan, men det är ju något vi visste om, därför använder vi fler lampor i form av golvlampor och bordslampor som är energisnåla både dem och glödlamporna i dem. Det ger en finare look i hemmet och skapar ett vis scener eller kanske enklare nämnd som avdelningar. Det blir lite mysigt vid olika ljus i olika avdelningar så att det skapar lite skuggor från olika vinklar än endast ovanifrån.

Så mitt tips till dig är att när du ska köpa hem ny belysning är att du tar och brygger din favoritkopp kaffe, vänder dig till en nätbutik (särskilt nu under COVID så att du slipper onödiga resor), en nätbutik som har ett stort sortiment, snabb leverans och gärna öppet köp i mer än bara två veckor, så att du har en chans att hitta rätt och bestämma hur det känns med den nya lampan. Kom ihåg att bilder kan se olika ut på olika skärmar, det kan vara olika färger och det kan vara att fotot ger en avvikande bild, men oftast är det icke kalibrerade skärmar. Så ha gärna lite extra tid på dig så att du inte bestämmer dig för fort.

 

 

 

Leave a Reply

Till startsidan