Mead Rosé Lemonad!
Idag går vi för en uppfriskande dryck!
Det är dags för Mead Rosé Lemonad som kommer att förföra smaklökarna och släcka törsten.
Ingredienser:
60 ml Mjöd
30 ml citronjuice
15 ml honungsirap
Isbitar
Citronskiva (för dekoration)
Instruktioner: Skaka helt enkelt alla vätskor tillsammans med is och sila sedan dubbelt i ditt cocktailglas.
Det här receptet kanske inte har den perfekta balansen mellan alkoholhalt, sötma och syrlighet. Men det är otroligt uppfriskande. Även om jag inte är helt nöjd med resultatet tror jag på att dela både framgångar och “misslyckanden”. Det är inte dåligt, det har bara inte den där “it” faktorn jag strävar efter.
Jag har några förbättringsförslag som blev uppenbara när jag njöt av denna dryck. Att tillsätta sodavatten eller toppa upp med mineralrikt vatten kan avsevärt förbättra smaken. Alternativt kan man skaka med mindre citronjuice och tillsätta en komplex sprit som gin för att få fram mer djup.
Mjödet, med sina unika smaker av havtorn och en antydan av rosa från vilda hallon, ger en särpräglad karaktär åt denna ljuvliga dryck. Det ger en fascinerande djup och en lockande doft som förstärker den totala upplevelsen.
Klicka här för att kika på mitt inlägg på Instagram!
Det eleganta glaset som används här är Nick & Nora 160 ml från Rona, tillgängligt på @barkonsultnordic.
No Comments