I samarbete med Poolgiganten

 

Hemma hos mig blir det extremt varmt på sommaren, det är faktiskt ibland helt outhärligt och det finns inget som rikigt biter, visst tar man en och annan isdusch. Men det är inte den där tillfredsställande metoden man vill åt. Att pool-svalka måste ju vara det absolut trevligaste vi kan göra en vacker Svensk sommardag. Fram med boken, en trevlig plats att läsa på och svalka mellan kapitlerna med en fräsch dryck!  

 

Men hur det tillväga när det är vinter egentligen? Jag som inte är någon poolägare eller antar att vi äger en pool som bilden ovan här i landet så undrar jag lite hur man gör. För det första, vad krävs för att vinterstänga poolen?

För det första så antog jag att det bara fick bli till is och att man sedan till våren rengjorde det på något vis. Men i och med att jag håller på en del med dryck och mat så kommer jag ju samtidigt på att vatten som fryses till is blir ju större än vad det egentligen är i flytande form. Jag brukar med runda slängar räkna med att vatten som fryses till is expanderar till ca 10 procent större i volym än vad det hade varit som flytande form. Så därför måste ju det påverka poolen på något vis eller hur?


Att vinterstänga sin pool är lite mer än att bara låta den vara tyvärr, det finns dock pooler med stommar som klarar av frysning, men då krävs det att pH-värdet måste justeras en aning för att klara av vinterstängningen. Sedan måste reningsverket cirkulera poolvattnet med reducerad klor tills temperaturen understiger 10 plus grader.

Men om du inte vet om dina stommar klarar av vintern, eller om du trots det vill vara på den allra säkraste sidan så måste du gå igenom ett par säkerhetsåtgärder för att din pool skall klara av vintern. Det är väldigt kallt i vårat land men, när det väl blir varmt så är det viktigt att vi håller reda på våra saker och att reparera en pool är nog inte det billigaste heller. 

Så att gå igenom en lista med olika områden för att säkerställa att du gjort rätt är ytterst viktigt. Att vinterstänga poolen så krävs det att du går igenom: Inlopp/Bräddavlopp/Slanga, Cirkulationspumpen, Filter, Värmepump, Jet-Stream och Tömning av pool. För att i slutändan så är det enda som räknas är att din pool är i perfekt skick till våren och allra viktigast till den riktigt heta sommaren vi har här hemma i Sverige.