I samarbete med Företagarna

Jag tror inte att det är så många som känner till min bakgrund, jag har hela mitt liv hittat på nya idéer och försökt förverkliga dem. Det har varit från kreativt skrivande till köp och sälj. Förhoppningsvis som kaffebloggare kommer ett eget rosteri att startas och då är det ännu ett nytt äventyr att gå igenom, hur skall det förberedas och vem kommer att hjälpa mig?

Jag har även en utbildning inom ekonomi vilket slutade i att jag startade mitt egna företag, något som är viktigt vid start av nya företag är att täcka ekonomiska frågor, juridiska och slutligen det företagets verksamhet. I mitt fall så bockade jag av två av dessa tre frågor. Men hur gör du om du som i mitt fall inte kan täcka juridiska frågor? eller behöver hjälp inom ekonomi?

Att vara medlem i Företagarna ger dig förmånen att ta del av deras medlemserbjudanden, erbjudanden som kommer att tillåta dig att koncentrera på det som är viktigast för dig; din verksamhet. Då slipper du googla efter frågor inom ekonomi, juridiska frågor, hur du ska gå tillväga i krissituationer eller om du behöver skapa egna blanketter eller dokument så finns det mallar att finna direkt. Att få juridisk hjälp är riktigt dyrt, det är något jag själv fått uppleva, som medlem så är det sjukt nog helt gratis, detsamma gäller krishantering. Jag kunde läsa att du får 3 x 1 timme digital hjälp via Skype eller liknande. Det man går igenom då är en coachning, något jag tycker är väldigt skönt att ha som skydd utifall något skulle hända.

Jag har skrivit att saker och ting är gratis, men som alla förstår så måste ju ett medlemskap hos Företagarna kosta pengar, eller hur? Givetvis gör det det, det kostar 132,50:- ex moms (1590:- ex moms per år) per månad. En liten summa tycker jag för en företagare då detta även kan bokföras som en kostnad. Utöver alla tjänster som de erbjuder så kan du faktiskt spara pengar på saker du kanske redan gör inom din verksamhet. Det finns otroligt många erbjudanden, men jag tänkte lyfta fram just de jag känner passar mig allra bäst i punktform:

  • Alltid upp till 10 procent i rabatt vid bokning av tågbiljett hos SJ
  • Rabatt just nu hos hyrbilsbolaget Europcar som ligger på hela 25 procent
  • Rabatt hos Best Western Hotels & Resorts, 20 procent rabatt hos dem inom norden och 19 procent rabatt i övriga världen
  • Kostnadsfritt företagskonto i ett år hos SEB
  • Upp till 30 procent rabatt vid köp av transport från DB Schenker

Det är sakerna du får som medlem hos Företagarna, men vad gör de? De driver viktiga frågor för att förbättra förutsättningarna för företag, från små till större, från lokala till nationella. Det allra viktigaste för mig är att de stöttar företagare, särskilt viktigt för nya som har en idé men behöver det lilla extra för att känna sin rygg fri. Det skall vara ett hållbart företagande och genom att pusha på att förbättra dialog mellan kommuner och företag kan vara en av många lösningar till just detta. Jag tycker att om du känner att detta är intressant så bör du gå in på deras hemsida och läsa alla deras frågor samt medlemsförmåner Företagarnas hemsida.