Först och främst hoppas jag att ni alla har haft en fantastisk jul, med mycket gott att äta och dricka!

Jag har skrivit väldigt mycket om kaffe (givetvis), men också en del om drinkar. Skrivandet i sig har dock stagnerat en del, och det kan bero på flera faktorer. Det har varit en del saker som kommit i vägen, och ibland blir det bara så. Jag är fortfarande väldigt aktiv med att fortsätta skriva recept, testa produkter och göra topplistor med mera.

Jag vill verkligen skriva mer om mat – det var något jag föll för redan innan jag började med specialkaffe. Idag tänker jag dock att vi hamnar någonstans mitt emellan.

Jag älskar ost- och charkbrickor, och det absolut godaste tillbehöret är ju ett glas vin. I det här inlägget hittade jag ett vin från det tillfälliga sortimentet på Systembolaget. Jag vet faktiskt inte riktigt vad som fick mig att köpa det … Var det för att det var vitt vin, den roliga etiketten, eller att det kom från Ungern? Jag har ingen aning. Men beskrivningen av vinet var i alla fall intressant: fruktig, ungdomlig, något aromatisk smak med inslag av päron, persika, vita vinbär, honungsmelon, lime och örter.

När vinet hade tempererats till 8 grader Celsius satte jag igång. Personligen tyckte jag att det smakade lite spretigt – jag hittade inte den balans jag hade föreställt mig att ett vitt vin “bör” ha. Kom också ihåg att jag är en lekman inom ämnet! Men jag tänker att vi tar en resa ihop och hittar några favoriter. För mig föll inte Soltész Egri Csillag Selection i smaken, men å andra sidan användes resterna av vinet till en vitvinssås till fisk, och det fungerade alldeles utmärkt.

För övrigt, när det kommer till ungerskt vin tänker jag automatiskt på Tokaj – men detta var givetvis något helt annat.

Allt gott! Nu siktar vi mot nyår!