Våffeldagen 2025

Våffeldagen infaller den 25 mars varje år och har sitt ursprung i Marie bebådelsedag. Med tiden omvandlades ordet “vårfrudagen” i folkmun till “våffeldagen”, och idag är det en självklar mattradition i Sverige.
I år passade jag själv på att göra en lite lyxigare lunchvåffla: en bas av ricottaost, toppad med snabbpicklad gurka, paprika och salladslök. Över det la jag Coppa tillsammans med 5-års lagrad Parmigiano Reggiano som jag köpt från @robertsonscharkuteri.
Efter en sådan våffla måste man såklart också ha dessert. Det blev inget krångligt – men jag blandade ner lite Yuzu Salt från @fruconn i smeten för att få upp citrustonerna. Sedan toppade jag våfflan med lättvispad grädde och egengjord kvittenmarmelad som jag kokade ihop idag. Överst strödde jag lite fin limezest över grädden.
Kort sagt – en väldigt bra våffeldag.
Eller varför inte kika på min Instagram och eventuellt interagera med mig där!
No Comments